Dakramen

Zolder dakraam Fakro

Een dakraam kopen kan een uitkomst bieden als je meer licht op de bovenverdieping of zolder wilt. De ruimte lijkt door een dakraam aanzienlijk ruimer en met een raam wat open kan, is er meer ventilatie. Door voldoende zonlicht en frisse buitenlucht bespaar je uiteindelijk energiekosten, omdat je minder lampen aandoet en de natuurlijke warmte van buiten krijgt. Moderne dakramen zijn vaak gemaakt met een ingebouwde ventilatierooster, waardoor vocht en schimmels geen kans krijgen. Door het kiezen van de juiste dakraam ben je verzekerd van een duurzaam product.

Fakro dakraam

Welke soorten dakramen zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakramen, maar ook het merk, de afmetingen en het soort materiaal zijn belangrijke zaken als je een budget in gedachten hebt. Je kunt alle modellen met elkaar vergelijken en dan bepalen welk dakraam je voorkeur geniet.

Tuimeldakvenster
Het meest gekozen en verkochte dakvenster. Hij is makkelijk te monteren en bovendien erg soepel te hanteren. Doordat hij om zijn eigen as roteert, bespaar je een hoop ruimte. Hij kan bijna overal geplaatst worden en is eenvoudig schoon te maken. Tuimeldakvensters zijn er in de materialen hout en kunststof.

Uitzetdakraam
Het grote voordeel van deze ramen zijn dat je goed naar buiten kunt kijken als de ramen geheel naar buiten gekanteld zijn. Er komt veel licht naar binnen en heeft een goede ventilatie. Te verkrijgen in hout en kunststof.

Uitzettuimeldakraam
Haal de beste uit twee door voor een uitzettuimeldakraam te kiezen. Alle voordelen van een uitzetdakraam en tuimeldakvenster in een geheel. Deze ramen kun je op diverse manieren openen.
Uitstapdakraam
Makkelijk om vanuit het raam te stappen om eventueel werkzaamheden op het dak of bij de schoorsteen uit te voeren. Kan alleen via de zijkant open en is geschikt voor een plat of hellend dak.

Een dakraam kopen kent vele voordelen, maar door de vele soorten blijft de keuze soms moeilijk. Raadpleeg een dakraam specialist mocht je twijfelen over je keus. 

Zolder dakraam Fakro

Dakraam kopen? Je woning stijgt daardoor in waarde 

Een dakraam kopen kan de waarde van je woning omhoog trekken. Wil je zelf een dakraam plaatsen of laat je het door een vakspecialist doen? Als je een beetje handig bent en er is een helpende hand dan is het zelf doen goedkoper. Mocht je zelf weinig tijd hebben en/of je bent niet zo handig, schakel dan een dakraam bedrijf in. Soms kan het zijn dat de balkconstructie van het dak veranderd moet worden, door de hoogte en grootte van het raam. Voordat je plannen hebt om een dakraam kopen daadwerkelijk gaat doen, informeer tijdig bij je gemeente of je een vergunning aan de voorkant nodig hebt. Aan de achterkant is het meestal geen probleem.

Nawoord: ik hield nog twee verplichte sleutelwoorden over die ik niet op natuurlijke wijze in de tekst kon plaatsen.