Drie redenen waarom je een dekbedovertrek van hotelkwaliteit wil

dekbedovertrek hotelkwaliteit

Slaap is belangrijk. Sterker nog, een slechte nachtrust heeft directe invloed op je gezondheid en je stressniveau. De slaapkamer een oase van comfort maken is daarom geen overbodige luxe. Begin met een dekbedovertrek van hotelkwaliteit en je zal meteen zien dat het effect heeft op je slaap. Waarom deze soort lakens zo populair zijn, lees je hier.

dekbedovertrek hotelkwaliteit

Het materiaal

Het materiaal van je beddengoed bepaalt hoe je slaapt. Dat betekent natuurlijk niet dat je nachtrust op katoen vreselijk zal zijn en op linnen veel beter. Maar er zijn wel bepaalde voorkeuren en gemakken gebonden aan specifieke materialen. Katoen is bijvoorbeeld een stof die goed ademt en is handig voor mensen die snel warm worden gedurende de nacht. Beddengoed van hotelkwaliteit is vaak gemaakt van satijn of linnen en dit zijn stoffen die niet alleen goed ademen maar ook goed zijn voor huid en haar. 

De kleuren

dekbedovertrek hotelkwaliteit

Een dekbedovertrek in een hotel is vaak wit, of lichtgekleurd.  Soms zie je beige, lichtgrijs of bruin terugkomen. Dit zijn kleuren die een rustige uitstraling geven aan een ruimte en daarom ook geen overdreven heftig effect op je nachtrust hebben. Kleuren als rood en oranje kunnen een ruimte een onrustig uiterlijk geven.

De prijs

Vroeger was beddengoed van hotelkwaliteit niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, de meeste mensen vonden het veel te duur. Die tijd is voorbij, want een dekbedovertrek van hotelkwaliteit is nu goed betaalbaar.