Het veroorzaken van nekklachten door bureauwerk

bureaustoel kopen

Veel mensen die voor hun werk regelmatig achter een bureau werken kennen het hebben van nekklachten. Het wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde zithouding of een onjuiste positie van het beeldscherm. Vaak wordt je houding bepaald door je kijkrichting. Als je beeldscherm te laag staat, kijk je omlaag en je zithouding past zich daar automatisch op aan. Zo kan er een buiging van de nekwervelkolom ontstaan. Die buiging veroorzaakt de problemen. De nekspieren komen vast te zitten doordat ze té lang in deze verkeerde houding zitten. Als je beeldscherm te hoog staat treedt het tegenovergestelde op. Door het overstrekken van je nek kunnen ook nekklachten ontstaan. Voor deze nekproblemen zijn verschillende oplossingen, zoals het aanschaffen van een zit sta bureau.

Hoe voorkom je nekklachten?

Voorkomen is beter dan genezen. Het is belangrijk een aantal stappen te zetten die ervoor gaan zorgen dat je voortaan geen nekklachten meer hebt. Een eerste stap is het aanschaffen van een laptopstandaard. Hiermee breng je je laptop scherm op de juiste hoogte en voorkom je het krijgen van een stijve nek. Een volgende stap is het aanschaffen van een goede bureaustoel. Vooral een ergonomische bureaustoel is erg aan te raden, doordat deze speciaal is ontworpen voor een goede zithouding. Verder kan het goed werken een in hoogte verstelbaar bureau te kopen. Het constant werken in dezelfde houding kan heel erg bijdragen aan de nekklachten. Door zittend en staand werken af te wisselen kunnen de klachten flink worden verminderd.

Blijf in beweging tijdens je werkdag

Naast bovenstaande stappen zijn er nog een aantal simpele oplossingen die nekklachten kunnen voorkomen. Zo is het aan te raden regelmatig even van je bureau op te staan. Ga even koffie halen of kletsen met die ene leuke collega. Ook werkt het super goed elke dag een wandeling te maken in je pauze. In plaats van weer te gaan zitten in de kantine is het erg goed in beweging te komen. Hiermee maak je de spieren even lekker los. Voldoende beweging zorgt er daarnaast ook voor dat mensen zich beter kunnen concentreren, productiever zijn en beter om kunnen gaan met stress. Alleen maar voordelen dus!