Je eerste woning inrichten!

Heb je net je eerste woning gekocht en kun je niet wachten om deze in te richten? Pas dan wel op, want er zijn bepaalde zaken waar je goed moet kijken voordat je begint. Zo wil je ervoor zorgen dat er een plan komt waarin je alles duidelijk neerzet. Maak een plattegrond van de woning en bepaal welke ruimte waarvoor bedoeld is. Kijk hierbij naar de woonkamer, maar ook naar de slaapkamer, badkamer en de keuken. Heb je het doel van de ruimtes bepaald? Maak dan een moodboard en kijk welke stijlen je wilt laten terugkomen in de woning, zorg voor een samenhangend geheel. Wil je juist een moderne inrichting? Kijk op het internet naar voorbeelden en je kunt al snel de mooiste inrichtingen bekijken.

De woonkamer

De woonkamer is een plek waar je kunt ontspannen met je familie of alleen. Zo heb je hier vaak een televisie waar je naar kunt kijken en een bank waar je op kunt liggen. Een bank is essentieel voor een gezellige woonkamer en hier moet je goed naar kijken. Kijk goed naar de afmetingen van de bank en kijk of deze past in de woonkamer. Op de bank heb je natuurlijk kussens nodig en moet je hier ook de juiste maten voor bepalen. Kies bijvoorbeeld voor kussens op maat en op deze manier weet je zeker dat je de juiste kussens hebt. Kussens op maat kun je in verschillende vormen en kleuren bestellen. Heb je een zwarte bank? Kijk dan naar kussens op maat in een donkere tint, zodat je het goed kunt combineren met je bank. Daarnaast wil je met kussens op maat kijken naar het materiaal wat je gebruikt en moet dit vooral lekker zacht zijn.

De badkamer

Een van de belangrijkste ruimtes in je woning is natuurlijk de badkamer. Hier spendeer je iedere dag waarschijnlijk een paar uur en doe je hier belangrijke dingen zoals het verschonen van je lichaam. Kijk hierbij goed naar het sanitair dat je wilt gebruiken en koop de nodige badkamermeubels. Heb je een kleine badkamer ruimte? Zorg ervoor dat je het slim inricht, zodat de badkamer een stuk groter lijkt. Zorg voor glazen douchewanden, zodat de ruimte een stuk transparanter en groter lijkt. Ook kun je de kastjes in de hoogte ophangen en bezetten ze geen ruimte op de vloer.

Ten slotte wil je in iedere ruimte genoeg verlichting hebben en zorgt dit voor een gezellige sfeer. Ook kun je gebruik maken van raambekleding en kun je zo in iedere ruimte het lichtinval bepalen. Met overgordijnen kun je bijvoorbeeld een kamer duister maken, zodat je bijvoorbeeld in de slaapkamer goed kunt slapen. In de woonkamer kun je een rolgordijn gebruiken en neemt dit bijna geen ruimte in beslag. Deze kun je dicht en open maken wanneer je maar wilt, ideaal toch?