Mijn huis naar droomhuis gaan.

casco-huis-bouwen

Wie wil dit nou niet. Zijn of haar eigen droomhuis. Tegenwoordig is het al lastig genoeg om überhaupt een woning te vinden. Moet je nagaan een woning die voldoet aan al jouw wensen. Mocht je ergens wat gevonden hebben wat totaal niet aan je wensen voldoet, maar wat wel een mooie ligging heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om het huidige pand te slopen en zelf een huis te bouwen. Huis bouwen kosten zijn duur. Klopt. Maar eeuwenlang huren ook. Je hebt te maken met manuren en onderdelen om je huis te bouwen. Een voordeel is wel dat je het geheel naar eigen smaak kan inrichten!

Vroeger voor de allerrijksten, tegenwoordig voor iedereen.

Wist je dat een herenhuis vroeger alleen voor de allerrijksten was? Dit komt omdat de manier en stijl van bouwen ontzettend duur was. Herenhuizen zijn grote, statige huizen met mega veel ruimte. Ook hebben deze huizen vaak een mooie lichtinval Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grachtenpanden in Amsterdam. Ze zijn zo groot, maar vooral heel hoog. Waarom? Omdat het vroeger belastingtechnisch voordeliger is. Betaalt immers voor je grond en niet voor de lucht. Tegenwoordig zijn de woningen voor iedereen beschikbaar, alhoewel ze nog steeds wel prijzig zijn. Dit komt mede door de grote en populariteit.

Wat is wat voor mij het beste huis?

Wat voor jou het beste huis is, is geheel afhankelijk van jouw wensen. Wil jij graag een groot huis, maar veel kleine kamers? Of kies jij voor een woning met zoveel mogelijk grote open ruimtes? Ook kun je voor een zo klein als mogelijke woning gaan. Of een woning die groot genoeg is, maar waarvan je wel alle ruimte op een praktische wijze benut. Dus je hebt weinig ruimte over voor dingen die je niet gebruikt. Ook de locatie speelt hierin een belangrijke rol. Zo kun je een huis kiezen die in een drukke stad ligt of een hutje op de hei.