Snel van uw daklekkage af in Rijswijk

Snel van uw daklekkage af in Rijswijk

Wanneer u in Rijswijk last heeft van een daklekkage zijn er eigenlijk maar twee opties: zelf repareren of direct een dakdekker inschakelen. Want de derde optie – niets doen – heeft zonder twijfel waterschade tot gevolg; en daar zit niemand op te wachten. In dit artikel leest u wanneer u snel zelf uw daklekkage kunt repareren en wanneer u hier beter een dakdekker voor in kunt schakelen.

1. U weet niet waar het lek zit

De oorzaak van een daklekkage is niet altijd even makkelijk te vinden. Dit kan buiten namelijk op een heel andere plek zitten dan waar het binnen lekt. Wanneer u snel van uw daklekkage af wilt, kunt u in dit geval dan ook beter een dakdekker in Rijswijk inschakelen. Die heeft de oorzaak zo gevonden en verholpen.

2. Dakpan ligt verkeerd

Ziet u dat er een dakpan verkeerd ligt? Grote kans dat dit de oorzaak va de daklekkage is. Wanneer u er zelf bij kunt en u voelt zich zeker genoeg om zelf de ladder of het dak op te gaan, dan is de daklekkage natuurlijk het snelste verholpen wanneer u deze zelf even recht legt.

3. Losse of beschadigde dakbedekking

Wanneer op een plat dak de lasnaden van de dakbedekking niet meer goed op elkaar zitten, kunt u dit snel zelf repareren met een reparatiekit uit de bouwmarkt. Zo is het gevaar op waterschade het snelste afgewend. Durft u er niet het dak op? Laat dit dan alstublieft over aan de dakdekker.

Neem geen onverantwoorde risico’s

Wanneer u zelf de daklekkage kunt verhelpen is dat natuurlijk altijd sneller en goedkoper dan wanneer u hiervoor een dakdekker langs laat komen. Neem echter geen onverantwoorde risico’s en laat het over aan de dakdekker als u het te link vindt. Een dakdekker heeft een daklekkage namelijk snel opgelost. Lang te wachten hoeft u ook niet, want de meeste dakdekkers zijn 24/7 beschikbaar voor noodgevallen. Meer interessante woonblogs vindt u hier.