Wat voor soort zonwering kan ik het best nemen?

Verasol

Op zomerdagen kunnen de temperaturen flink oplopen. Dan is het heerlijk om even weg te zijn van alle warmte in huis. Zonnebrandcrème biedt de oplossing. Er zijn verschillende soorten buitenzonwering zoals rolluiken, zonwering, terrassen en houten jaloezieen. Daarnaast is het ook belangrijk om onderscheid te maken tussen binnen- en buitenzonwering. Met welk type zonwering kun je de warmte zo lang mogelijk buiten houden? Wij leggen het je in de volgende alinea;’s graag uit.

Externe versus interne zonwering


Zonder zonwering kan de temperatuur op een zomerse dager snel flink oplopen. Vooral met het raam op het zuiden, waar de zon de hele dag op staat te schijnen, is er geen schaduw dan is het al helemaal oncomfortabel. Maar welke zonwering is de beste keuze voor jou en houdt de hitte het beste buiten de deur?

Er zijn twee soorten zonwering: buitenzonwering en binnen zonwering. De beste bescherming tegen de zon is de zonwering die aan de buitenkant van het huis wordt geplaatst. Twijfel je over je keuze tussen binnen- en buitenzonwering, dan raden we je aan om altijd voor de zonwering aan de buitenkant te kiezen.


Buitenzonwering is om een ​​simpele reden beter dan binnen zonwering. Kies je voor binnen zonwering, dan is het kwaad namelijk al geschied. Dan is de warmte namelijk al in huis en hitte uit je huis krijgen zonder airco is bijna niet te doen. Binnen gordijnen of duette shades zijn dan wel een leuke toevoeging aan de sfeer van je huis, maar houden de warmte weinig buiten. Gebruik daarom een ​​goede buitenzonwering om de zon van buitenaf ​​te weren.

De beste buiten zonwering

Voor de beste zonwering zijn rolluiken nummer één. Rolluiken kunnen volledig worden gesloten om de zon te blokkeren. Bovendien hebben de spaken met isolatiefunctie ook een anti-warmte-effect. Rolluiken geven u een optimale zonwering. Dankzij de anti-warmtefunctie warmt je huis minder snel op en blijf je in de zomer langer koel. Vooral voor de slaapkamer zijn rolluiken een zeer goede optie voor het buitenhouden van de hitte. Enerzijds vanwege de functie van lichtblokkering, anderzijds vanwege zonwering en hittebestendigheid.