Wel de lusten, niet de lasten? Ga voor een pvc vloer met betonlook

Er zijn eindeloos veel soorten vloeren om uit te kiezen. Laminaat, parket, natuursteen, pvc: het kan allemaal. Wat met name erg hip is op dit moment is beton. Beton is echter ook een heftig materiaal. Het is duur en je kunt het niet zomaar in elke woning aanbrengen. Als alternatief kun je kiezen voor een pvc vloer met betonlook. Een pvc vloer met betonlook:

  • lijkt op beton, maar is het niet
  • heeft weinig onderhoud nodig
  • is makkelijk te reinigen
  • kost meestal minder dan echt beton aanleggen

Zoals je ziet, heeft dit materiaal dus aardig wat voordelen. Laten we ze even onder de loep nemen.

Nep beton

Nu denk je wellicht: ja, maar ik wil echt beton! Dat is begrijpelijk. Het is echter goed om te weten dat een vloer met betonlook heel erg lijkt op beton. Sterker nog: van alle materialen die gebruikt worden om een ander materiaal na te maken, is dit veruit de meest overeenkomende. Een pvc vloer met betonlook is bijna niet van echt te onderscheiden.

pvc vloer betonlook

Weinig onderhoud

Een betonvloer is prachtig. Het is echter ook een vloer waar beschadigingen in kunnen ontstaan. Die beschadigingen kun je niet zomaar iets aan doen. Dat is nu eenmaal een eigenschap van beton. Met een pvc vloer met betonlook heb je dat probleem niet. Het lijkt namelijk op beton maar is eigenlijk een veel dunner en minder schadegevoelig materiaal dan echt beton. 

PVC is betaalbaar

Als materiaal is pvc doorgaans beter betaalbaar dan andere materialen. Dat is zeer prettig voor de portemonnee. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Het hangt af van de leverancier en het soort pvc dat je kiest. Er zijn ook versies die juist duurder zijn dan het echte beton. Dat is echter niet gangbaar.