De stijl van teak meubels

portugal-120-3-uitvoeringen_3846_1_SDe stijl van teak meubels

 

Het is pas sinds een tijdje dat ik een echte voorliefde heb voor teak meubels, ik ben er nooit mee opgegroeid namelijk en ook niet echt mee in aanraking gekomen vanuit mezelf. Het is iets waar ik door aangestoken ben door mijn vriend, die dat wel echt van huis uit mee kreeg. In mijn ouderlijk huis vond je geen teak meubels maar was het alleen puur design wat de klok sloeg. Zo spaarden mijn ouders bijna alles van Eames En Kjaerholm en ga zo maar door en die ontwerpen staan toch eerder bekend om het bijzondere framewerk van bijvoorbeeld staal en de lederen bekleding. Ikzelf ging in de eerste inrichting van mijn huis dan ook mee in, of beter gezegd door op, die stijl van mijn ouders, en het is pas toen ik wat ouder werd dat ik mijn eigen stijl begon te ontwikkelen, die toch wat meer openstond voor heel andere dingen. Ik ontdekte zelf ook al dat ik van houten meubelen hield maar ben nooit speciaal op zoek gegaan naar bijvoorbeeld teak meubels. Pas toen ik voor het eerst in het huis van mijn vriend kwam viel me op dat er een echt verschil is tussen houten meubels in het algemeen en tussen teak meubels in het bijzonder. De warmte die van die meubels uitgaat is me erg goed bevallen en nu mijn vriend en ik samenwonen ben ik dan ook volledig in zijn lijn meegegaan, zij het dat we het gecombineerd hebben met wat leuke uitstapjes in de design wereld. We hebben nu een prachtige mengelmoes van een huis!