Echt natuurlijk wonen midden in het bos

1363030Echt natuurlijk wonen midden in het bos

 

Altijd al heb ik de drang tot natuurlijk wonen gehad. Mijn wens daarbij was altijd tweeledig, want ik wilde graag in de natuur wonen. Altijd heeft een bescheiden huisje midden in het bos me wel wat geleken. Het hoeft echt niet allemaal heel groot of groots te zijn, als het maar een fijne sfeer is. En daar komen we meteen bij het tweede punt, namelijk dat ik bij natuurlijk wonen ook altijd aan de inrichting van het huis dacht, zo natuurlijk mogelijk, met veel gebruik van hout en andere natuurlijke materialen in natuurlijke kleuren en sferen. Die twee wensen zijn nu bewaarheid geworden sinds ik een huis vond midden in de bossen in het oosten van het land, op een prachtige locatie. Ik heb nu inmiddels de eerste herfst meegemaakt en het was een wonder voor het oog, ik keek mijn ogen echt uit. Altijd al maakte ik uitgebreide wandelingen in het bos als het herfst was – en overigens ook in alle andere seizoenen – maar het is toch echt anders om er daadwerkelijk in te wonen, om er elke minuut in te begeven, van opstaan tot het inslapen, dat is echt een heel andere ervaring. Je ziet de natuur echt voor je ogen groeien, in dit geval de paddenstoelen en dergelijke dan, want langzaamaan viel me ook op dat veel dingen begonnen af te nemen, bijvoorbeeld de bladeren aan de bomen. Het was echt prachtig en ik woon hier werkelijk heerlijk!