Kan ik echt een mini palmboom buiten plaatsen?

Een tropische sfeer in de achtertuin is de droom van heel veel mensen. Helaas is Nederland niet de meest tropische bestemming op de kaart… Hoewel de winters van Nederland erg koud zijn en de zomers niet altijd super warm, kiezen toch steeds meer mensen voor een palmboom in hun tuin. Nu zal een gigantische palmboom het waarschijnlijk niet zo goed doen hier, maar een mini palmboom buiten in je tuin plaatsen is zeker mogelijk! We geven je in dit artikel een aantal tips voor het kiezen van jouw perfecte mini palmboom.

Een tropische tuin

Om de warmte in je tuin te kunnen krijgen is een mini palmboom voor buiten een leuke toevoeging. Je kunt je hele tuin in tropische sferen brengen of er juist voor kiezen om een hoekje te maken met tropische planten. Door de mini palmboom buiten in een hoek te plaatsen creëer je een blikvanger in je tuin! je kunt er ook voor kiezen om een aantal mini palmbomen buiten in een rij te plaatsen. Hiermee trek je de aandacht naar een schutting of juist een pad in je tuin. De mogelijkheden zijn oneindig en door voor een mini palmboom te kiezen heb je genoeg ruimte over in je tuin!

Hoe groot is ‘mini’ eigenlijk?

De hoogte van de stam speelt een grote rol in deze vraag. Je kunt mini palmboom buiten in afmetingen vinden tussen de 100 en 250 cm. Vaak zijn de mini palmbomen zonder stam rond de 120 cm, zodra er een stam bij zit schieten de boompjes al snel richting de 200 cm. Dit is een mooie hoogte als je je mini palmboom buiten bij de schutting wilt plaatsen, als je de mini palmboom in het midden van de tuin wilt zetten, kun je beter voor een wat kleinere maat gaan.

Een mini palmboom voor in de tuin kan snel een tropische sfeer brengen. Vraag wel altijd naar de verzorg informatie van de mini palmboom die jij koopt.