Planten voor op kantoor

Eindelijk mogen we weer geleidelijk aan terug naar kantoor. En soms lijkt er op dat we weer helemaal moeten wennen aan onze oude werkplekken. Daarom is het nu hét moment om je kantoorruimte op te fleuren met mooie planten en bloemen. En om je een beetje op weg te helpen met het uitzoeken van een aantal mooie planten voor op kantoor geven we hier een aantal punten waar je op kan letten bij het aanschaffen van de beste kantoorplanten.

Maak een plan

Ons belangrijkste advies is om eerst goed na te denken over een aantal zaken alvorens de planten aan te schaffen. Er is namelijk zoveel aanbod van goede en mooie planten voor op kantoor, dat het lukraak beginnen met kopen vaak geen handige keuze is. Wij raden aan om over de volgende dingen eerst eerst goed na te denken;

– Hoe groot is de ruimte?

– Hoeveel (natuurlijk) licht heeft de ruimte?

– Wat is de temperatuur in het kantoor?

– Wat vind ik mooi?

Met welke planten voor op kantoor begin ik?

Met het nieuwe hybride werken, waarbij er een aantal dagen thuis en een aantal dagen op kantoor gewerkt wordt, raden wij je aan om te beginnen met planten die weinig onderhoud nodig hebben. Je wilt je geen zorgen hoeven maken over je planten als een keer voorkomt dat je vier of vijf dagen niet op kantoor bent. En gelukkig zijn er genoeg planten voor op kantoor die niet veel speciale aandacht nodig hebben en waar je met de minimale onderhoud lang van kan genieten. En als je straks weer helemaal full time naar kantoor kan en mag, kun je de kantoorplanten verder uitbreiden met meer onderhoudsgevoelige planten.

Met deze eerste stappen hopen we dat je een beetje op weg geholpen bent om met je nieuwe planten voor op kantoor tot een fijne en inspirerende werkomgeving omgetoverd kan worden.